top of page

OFERTA SPORTIVE

KIS

kis_logo.png

Shoqata jofitimprurëse " Klasa në Sport - Iniciativa për Sport Shkollor Daily eV " u themelua më 12 qershor 2006 në Këln. Qëllimi i shoqatës është oferta e iniciuar privatisht për të optimizuar sportin shkollor në sektorin e shkollave fillore sa i përket sasisë dhe cilësisë, trajnimi i mëtejshëm i mësuesve të sportit shkollor dhe lidhja e sponsorëve për të financuar këtë nismë aktive të sportit shkollor. Shoqata "Klasa në Sport - Iniciativa për Sportin Ditor të Shkollës eV" vendosi që në fillim për të siguruar sport të përditshëm shkollor të kualifikuar në shkollat fillore (klasat 1 deri në 4) sepse

- pasojat e mungesës së stërvitjes në lidhje me ushqimin e papërshtatshëm tashmë mund të shihen qartë në klasat e para (tendenca në rritje) dhe sporti shkollor në shkollat fillore në të gjithë Gjermaninë është më i zakonshmi dhe kryhet nga mësues jo-specialistë;

- Fëmijët në këtë moshë ende mund të mësohen argëtimin e stërvitjes së përditshme, lojës, sportit dhe një komuniteti integrues në një mënyrë shumë të qëndrueshme

- Nxënësit e shkollës që janë aktivë në sport janë më të motivuar, më të vëmendshëm dhe mësojnë më mirë edhe në lëndët njohëse.

1_edited.jpg

Hapësirë psikomotorike

Psikomotor është një koncept edukativ dhe terapeutik dhe thekson ndërveprimin e përvojës psikologjike të personit ose zhvillimin e tij psikologjiko-emocional-emocional dhe zhvillimin e aftësive motorike dhe perceptimit. Ndikimet e mjedisit shoqëror dhe material në strukturën e psikikës dhe aftësive motorike gjithashtu merren parasysh.

Me pak fjalë: justshtë thjesht shumë argëtuese! Aftësitë psikomotorike theksojnë lidhjen e ngushtë midis perceptimit, përvojës, lëvizjes dhe veprimit. Prandaj lëvizja nuk shihet vetëm në lidhje me trupin, ajo shpreh personalitetin e përgjithshëm. Kjo perspektivë ka çuar në një koncept të ri të vetëdijes holistike dhe zhvillimit të personalitetit përmes lëvizjes. Mësimet psikomotorike në shkollën tonë jepen me sukses nga punonjësit e Zfaf.

Turnhalle Schule Sonnenstraße0hhhhhhhhhhhhhhh0.tif

Palester

Shkolla ka një gjimnaz të vetëm i cili përdoret në mëngjes dhe gjithashtu pasdite.

fffffffffffffffffffffffff0.tif

pishine

Shkolla jonë është në vendin e përshtatshëm për të pasur një pishinë mësimore para derës. Kjo na mundëson që të ofrojmë mësime noti në klasën e parë. Si rezultat, studentët tanë zakonisht arrijnë një simbol noti në vitet e para të viteve të shkollës fillore. Mësimet e notit zhvillohen gjithmonë në një grup të vogël (gjysma e klasës). Kjo i lejon instruktorët e notit t'i përgjigjen individualisht aftësive të studentëve.

IMG_2752-e1432892888539.jpg

Ekipi i shkollës së futbollit

Ekipi i shkollës së futbollit formohet menjëherë pas fillimit të çdo viti shkollor përmes një sesioni trajnimi. Të gjithë studentët kanë mundësi të tregojnë aftësitë e tyre. Pas pushimit të vjeshtës, stërvitja e ekipit të shkollës së futbollit fillon një herë në javë nën drejtimin e Z. Knettel (traineri i DFB B). Qëllimi kryesor është të mësoni aftësitë specifike të futbollit nga pikëpamja e argëtimit me lojën. Pika kryesore është turneu Jan Wellem në Düsseldorf Arena në maj dhe qershor. Këtu, 60 shkolla fillore konkurrojnë kundër njëra -tjetrës në mënyrë që të luajnë më pas me kampionët e qytetit të futbollit në Düsseldorf në një turne përfundimtar.

Clapping Game

Lëvizja e pushimit të shkollës

Në fillim të këtij viti shkollor, GGS Sonnenstraße po merr pjesë në fazën pilot të iniciativës së stërvitjes për shkollat fillore të Gjermanisë "duke ndërprerë shkollën". Programi i ushtrimeve realizohet nga mjeku i Bochumit Prof. Dr. Dietrich Grönemeyer dhe shitësi i këpucëve Deichmann mbështeten dhe përbëhen nga pothuajse 40 ushtrime sportive që u japin nxënësve të shkollave fillore më shumë kohë stërvitjeje çdo ditë gjatë orës.

Programi i ushtrimeve të Prof. Grönemeyer është i thjeshtë dhe efektiv: kërcimi me ski, garat e karrocave të Formula 1 ose karuseli zinxhir nxisin sistemin qarkullues të fëmijëve dhe sigurojnë që mësimet të jenë në një humor të mirë. Së bashku me ekipin e tij, Grönemeyer ka zhvilluar pothuajse 40 ushtrime novatore veçanërisht për pushimet në shkollë ose kohën para klasës. Ushtrimet nuk kërkojnë ndonjë pajisje sportive dhe madje mund të kryhen në klasë. Ndonjëherë tavolinat dhe karriget thjesht shndërrohen në pajisje sportive.

100 minuta shtesë stërvitje në javë

Mësuesit në shkollën fillore të komunitetit Düsseldorf ishin menjëherë entuziastë për projektin e Prof. Grönemeyer, sepse sporti është shumë i rëndësishëm atje në kuptimin e vërtetë të fjalës. Mësuesja e sportit Simone Meerkamp dhe kolegët e saj kanë një sallë të madhe sportive, pishinën e tyre të notit dhe madje edhe një "dhomë psikomotorike" me pajisje loje që promovojnë koordinimin dhe fleksibilitetin. “Megjithëse ne tashmë bëjmë shumë sport me fëmijët tanë në shkollën tonë, ne ishim entuziastë për programin e Prof. Grönemeyer qysh në fillim. Sepse tani mund të integrojmë rreth 100 minuta stërvitje në javë pa shumë përpjekje. Kjo i bën studentët tanë më të aftë dhe nxit përqendrimin në klasë, "thotë Simone Meerkamp.

Mësuesi i sportit në Düsseldorf e bën të qartë atë që kanë treguar shumë studime: Sipas një studimi të fundit nga Instituti Robert Koch mbi Shëndetin e Fëmijëve dhe Adoleshentëve në Gjermani (KiGGS), një në katër fëmijë të moshës tre deri në dhjetë vjeç nuk ushtron. mjaft, dhe një në tetë nuk bën kurrë Sporte. "15 përqind e fëmijëve sot janë mbipeshë, gjashtë përqind janë madje patologjike", thotë Prof. Grönemeyer. Programi i tij krijon një nivel të lartë përfitimi sportiv: ushtrimet e ndryshme mund të kryhen si brenda ashtu edhe jashtë. Ata kanë emra si milingona, Tour de France ose balet me një këmbë dhe, përveç përfitimeve të tyre shëndetësore, janë mbi të gjitha shumë argëtuese. Në faqen e internetit  www.bewegungte-schulpause.de  Mësuesit dhe prindërit mund të gjejnë të gjithë informacionin në lidhje me nismën dhe programin inovativ të ushtrimeve. Ekzistojnë gjithashtu materiale mësimore në dispozicion për shkollat.

bottom of page