top of page

Biblioteka jonë

Biblioteka e re

Ka filluar projekti i bashkëpunimit "Maratona e Bibliotekës 2021" për fëmijët e Sonnenstraßenschule në Düsseldorf-Oberbilk

 

 

"Kush merr pjesë fiton, qoftë si fëmijë i shkollës apo si sponsor!"  Me këtë moto, drejtori Kornelius Knettel (GGS Sonnenstrasse),  Heinz Mölder (Kryetar i Bordit të Drejtorëve të Fondacionit të Fëmijëve "Leximi edukon") dhe Drejtori i Qytetit Burkhard Hintzsche (Kryeqyteti Shtetëror Düsseldorf),  maratona e bibliotekës 2021 për 290 vajza dhe djem të shkollës fillore të komunitetit. Me mbështetjen aktive të katër mësuesve, u zhvillua një koncept që mund t'i bëjë të gjithë fëmijët të lumtur dhe krenarë me një vrapim të sponsorizuar në tremujorin e dytë të 2021.

 

"Nëse ëndrrat do të realizohen, herë pas here keni nevojë për të rritur që janë të gatshëm të përfshihen. Kjo vlen për projektet e vogla dhe të mëdha, përfshirë krijimin e një dhome të re, më të madhe bibliotekash, "thotë Kornelius Knettel,  Heinz Mölder dhe Burkhard Hintzsche.

Kalimi në një dhomë të re të planifikuar për verën 2021, zgjerimi i inventarit të librit dhe blerja e mediave të reja do të kushtojë rreth 42,000 euro një herë.

 

Kjo shumë supozohet të  mbledhur deri më 31 mars 2021.

Përveç misionit të saj edukativ, Sonnenstraßenschule ka vendosur një fokus të zgjedhur vetë në sport dhe stërvitje. Pra, ishte e qartë të fillohej fushata për mbledhjen e fondeve një vit para Lojërave Olimpike të planifikuara në Tokio me një fushatë vrapimi në distancën maratonë prej 42.195 kilometrash  bashkëpunëtor

Çdo fëmijë i shkollës (aktualisht 290 vajza dhe djem) merr  mundësia për të drejtuar një xhiro 422 metra në tremujorin e dytë të 2021. Koha e kaluar dhe distanca luajnë në frymën e idesë olimpike të Pierre de Coubertin "Gjëja më e rëndësishme në Lojërat Olimpike nuk është të fitosh, por të jesh pjesë e saj!"  nuk ka rëndësi. Çdo arritje individuale shpërblehet, pavarësisht nëse një fëmijë ka vrapuar 100, 422 apo edhe 844 metra ose më shumë.  Në zonën e finishit, çdo vajzë dhe djalë merr një dashuri nga agjencia LOCKSTOFF Design, Meerbusch,  medalje e projektuar e vrapimit. Kështu duhet të bëjnë edhe fëmijët  për t'u bërë krenarë dhe të lumtur dhe për të kujtuar për një kohë të gjatë se duke marrë pjesë në maratonën e tyre të parë ata kontribuan në financimin e bibliotekës së re.

 

Çfarë i bën sponsorët e vrapimit fitues?  Si me çdo garë olimpike, ka një vend të tretë, të dytë dhe të parë. Ju mund të bëheni një sponsor ari me një donacion prej 4,219.50 euro. Sponsorët e GOLD prandaj secili financon dhjetë për qind të distancës së vrapimit për fëmijët. Mund të bëheni një sponsor SILVER me një donacion nga 421.95 euro dhe një donator BRONZE nga 42.20 euro.

Deri më sot, pothuajse 45 përqind e rrugës maratonë është financuar.

Të gjithë sponsorët GOLD dhe SILVER marrin një certifikatë si falënderim dhe mund të presin që të emërohen në një pllakë nderi në bibliotekën e re.

Llogaria e dhurimit me IBAN DE79 3005 0110 1007 6888 21

menaxhohet nga Stadtsparkasse Düsseldorf.  

 

Informacione të mëtejshme mbi projektin e bashkëpunimit janë në dispozicion në  www.kinderstiftung-lesen-bildet.de .

Klub leximi

1600x1200_resize_up_Slogan_Leseclubs_12-09-2013_01-676x407.png

Ekipi ynë

Në fillim të gjysmës së parë të vitit shkollor, nxënësit kanë zgjedhur grupet e tyre të punës. Ne, menaxheri i projektit "Klubi i Leximit", sponsorët e leximit, do të donim të shfrytëzonim këtë mundësi për t'u prezantuar me të gjithë ata që janë të interesuar. Qëllimi ynë është të ngjallim me lojëra interesin dhe kënaqësinë e fëmijëve për leximin dhe gjuhën, duke u dhënë atyre njohuri themelore të komunikimit. Për këtë ne përdorim instrumente të ndryshëm. Spektri shkon nga leximi, lojërat krijuese dhe artizanatet me rëndësi gjuhësore, nga zhvillimi dhe tregimi i historive deri te përdorimi i mediave dixhitale, siç është iPad me aplikacione miqësore për fëmijët.  

 

 

Zonja Stangert

 

Zonja Stangert është menaxhere e projektit të klubit të leximit. Ajo ka qenë mësuese në GGS që nga viti 2017 dhe mëson art dhe gjithashtu kujdeset për qendrën mësimore. Përveç menaxhimit të projektit "Klubi i Leximit", ajo kujdeset për bibliotekën në mëngjes.

 

 

Zonja Artemova

 

Znj. Artemova është mësuese në shkollën tonë që nga ky vit shkollor dhe i mbështet nxënësit në punën e tyre në qendrën mësimore dhe gjithashtu në punën e tyre në klubin e leximit. Përveç kësaj, grupi i diellit do të kujdeset për ju sa më shpejt që të jetë e mundur përsëri.

 

 

Zoti Lasrich

 

Z. Lasrich është përmes projektit “Mentor e. V. ”erdhi tek ne në shkollë dhe tani është përfshirë edhe në klubin tonë të leximit.

bottom of page